Sports Center Llobregat by Alvaro Siza

sports-center-llobregat2

Alvaro Siza projected the Sports Center Llobregat using a group of large interlocking volumes of white concrete in the Barcelona suburb of Cornella, Spain.

Each one of this concrete boxes express the primary programmes within: a rectangular box is used for the 2.500 seat sport hall, an oval drum for the swimming pool and a long bar for the ancillary facilities.

Two skylights cut into the ceiling fill the souther end with a soft glow, drawing you down towards the swimming pool entrance. Once inside, a punched ceiling creates a playful and unique atmosphere.

When you head back to the entrance, a high-level window frames a view of Barcelona’s rooftops, to remind you where you are about to return.

Originally Posted On Coolboom

sports-center-llobregat3-1

sports-center-llobregat3-2

sports-center-llobregat4-1

sports-center-llobregat4-2

sports-center-llobregat5

sports-center-llobregat6

sports-center-llobregat7

sports-center-llobregat8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP