fugas-lusas-shop2

Fugas Lusas Shop by extrastudio

Read more
Interior Design.

extrastudio was commissioned to create a concept for a Portuguese delicatessen shop that would also work as a cafe. The shop has a large shop window/entrance, near to a square where they have the terrace, that can be opened completely in the summer. Inside, shelves carved on the thick exterior walls, display a wide range […]

equestrian-center-1

Equestrian Center by Francisco Mangado

Read more
Architecture.

Francisco Mangado projected the equestrian center located in Ultzama, Navarra, in the middle of a valley with green pasture and oak trees. The buildings are formed of large unitary and isolated farm-like volumes that seem to touch, but compete with one another to show their bold architectural character. Beyond the materials or specific expressive configurations, […]

residence-by-garcia-tamjidi2-1

Private Residence by Garcia Tamjidi

Read more
Interior Design.

Garcia Tamjidi transformed one of the first warehouse loft in the city of San Francisco into a private residence. The loft maximizes natural light provided by an exterior light court. Designed as a living gallery space, the architecture capitalizes on the openness and optimizes generous display surfaces. The interior stair connecting the ground floor from […]

Cogeco-Office2

Cogeco Office by Waltritsch A+U

Read more
Interior Design.

Waltritsch A+U projected the new office for Cogeco, a coffee company located in Trieste, Italy, one of the most important ports within the coffee trade market. The projects consisted in the interior renovation of the company office, under the two distinguishing factor: the worldwide relationships with the “exotic” names and the specific knowledge of the […]

Sighartstein-Kindergarten2-1

Sighartstein Kindergarten by kadawittfeldarchitektur

Read more
Architecture.

kadawittfeldarchitektur designed this kindergarten located in Sighartstein, Austria, that merge with the surrounding landscape. The design of the building is developed from two horizontal layers that surround a central hall and courtyard. The two L- and U-shaped levels result in an open, multilayer structure. They become the floor, ceiling, roof and gallery for the rooms […]

House-in-Mallorca-by-Alvaro-Siza2

House in Mallorca by Alvaro Siza

Read more
Architecture.

Alvaro Siza projected a fragmented composition volume, inspired by the rock surrounding landscape, that extends over the hill to the sea. *UPDATED* Now with plans of the house and an elevation. The volume consists of three large blocks, which are subdivided into several smaller pieces. The connection between the separate volumes is made by crossing […]

House-in-Wakaura2

House in Wakaura by Archivi Architects & Associates

Read more
Architecture.

Seiichi Kubo + Yoshinobu Kagiyama + Mine Muratsuji / Archivi Architects & Associates projected a residential quarter located in the east part of the Wakaura bay in the city of Wakayama, Japan. The shape of the house makes it possible to create a big garden in the center of the site. Nature is naturally taken […]

Y-House2

Y House by SousaSantos Arquitectos

Read more
Architecture.

SousaSantos Arquitectos designed the Y House as a vision device in the medieval town of Obidos, Portugal. The design was focused in a system that rules the way the inhabitant sees the outside world and simultaneously the way the outside sees the dwellers. The big curved window creates a visual path that, like a camera […]

Method-Headquarters2-2

Method Headquarters by Garcia Tamjidi

Read more
Interior Design.

Garcia Tamjidi designed the North American headquarters for Method located in San Francisco. Method is a retail company pioneer in environmentally sensitive domestic cleaning products. Reason why the office had to look “clean and fresh”. The open office design enhances communication and promotes teamwork for greater productivity. Originally Posted On Coolboom

Newgrange-House2

Newgrange House by ODOSarchitects

Read more
Architecture.

ODOSarchitects projected a simple sculptural form punctuated and strengthened. The clear geometry and use of suitable materials helps to locate this contemporary structure discreetly within its more traditional context while giving the corner the strong presence it deserves. Originally Posted On Coolboom  

TOP