Cogeco-Office2

Cogeco Office by Waltritsch A+U

Read more
Interior Design.

Waltritsch A+U projected the new office for Cogeco, a coffee company located in Trieste, Italy, one of the most important ports within the coffee trade market. The projects consisted in the interior renovation of the company office, under the two distinguishing factor: the worldwide relationships with the “exotic” names and the specific knowledge of the […]

Sighartstein-Kindergarten2-1

Sighartstein Kindergarten by kadawittfeldarchitektur

Read more
Architecture.

kadawittfeldarchitektur designed this kindergarten located in Sighartstein, Austria, that merge with the surrounding landscape. The design of the building is developed from two horizontal layers that surround a central hall and courtyard. The two L- and U-shaped levels result in an open, multilayer structure. They become the floor, ceiling, roof and gallery for the rooms […]

House-in-Mallorca-by-Alvaro-Siza2

House in Mallorca by Alvaro Siza

Read more
Architecture.

Alvaro Siza projected a fragmented composition volume, inspired by the rock surrounding landscape, that extends over the hill to the sea. *UPDATED* Now with plans of the house and an elevation. The volume consists of three large blocks, which are subdivided into several smaller pieces. The connection between the separate volumes is made by crossing […]

House-in-Wakaura2

House in Wakaura by Archivi Architects & Associates

Read more
Architecture.

Seiichi Kubo + Yoshinobu Kagiyama + Mine Muratsuji / Archivi Architects & Associates projected a residential quarter located in the east part of the Wakaura bay in the city of Wakayama, Japan. The shape of the house makes it possible to create a big garden in the center of the site. Nature is naturally taken […]

Y-House2

Y House by SousaSantos Arquitectos

Read more
Architecture.

SousaSantos Arquitectos designed the Y House as a vision device in the medieval town of Obidos, Portugal. The design was focused in a system that rules the way the inhabitant sees the outside world and simultaneously the way the outside sees the dwellers. The big curved window creates a visual path that, like a camera […]

Method-Headquarters2-2

Method Headquarters by Garcia Tamjidi

Read more
Interior Design.

Garcia Tamjidi designed the North American headquarters for Method located in San Francisco. Method is a retail company pioneer in environmentally sensitive domestic cleaning products. Reason why the office had to look “clean and fresh”. The open office design enhances communication and promotes teamwork for greater productivity. Originally Posted On Coolboom

Newgrange-House2

Newgrange House by ODOSarchitects

Read more
Architecture.

ODOSarchitects projected a simple sculptural form punctuated and strengthened. The clear geometry and use of suitable materials helps to locate this contemporary structure discreetly within its more traditional context while giving the corner the strong presence it deserves. Originally Posted On Coolboom  

55-Blair-Road2

55 Blair Road by Ong&Ong

Read more
Architecture, Interior Design.

Ong&Ong created a light open living space for the house promoting the inside/outside. The restored traditional art deco style facade of the property envelops the new living space. The entire second floor in the main section of the house had been allocated for a master bedroom/study with a suite bathroom. To maintain the height of […]

Screen-Apartment2-1

Screen Apartment by Alfredo Sirvent

Read more
Interior Design.

Alfredo Sirvent designed a spacious, bright and convertible apartment in Madrid. The long hallway presented a great opportunity to create a convertible apartment depending on the owners needs. A series of maple wood screens can open or close different spaces of the apartment, making it able to include the hallway to the rooms, closing the […]

Petting-Farm2

Petting Farm by 70F Architecture

Read more
Architecture.

70F Architecture projected the petting farm for the city of Almere, Netherlands, on the exact location where the old farm used to be, before burning down in the early 80’s. Built on the remaining foundation, the wooden box has an open facade system for the upper half of the building, allowing the wind to ventilate […]

TOP