garden-house1

Garden House by Takeshi Hosaka Architects

Read more
Architecture.

The Garden House designed by Takeshi Hosaka Architects, is a house consisting of indoor and outdoor spaces. Although the indoor and outdoor are different environments, they are made from similar dimensions, structures, finishes and furniture. The whole house feels like a garden, where the living scenes expand to both indoor and outdoor. Originally Posted On Coolboom

pure-groove1

Pure Groove by threefoldarchitects

Read more
Interior Design.

threefoldarchitects designed the new shop and offices for Pure Groove Records in London. Pure Groove Recods is located in an existing building that is being completely refurbished and transformed across two floors to create a dramatic new shop, office, exhibition and performance space. The main display wall for items on sale is a series of […]

v-house1

V House by Katja Nagy

Read more
Architecture.

Located in Bad Fischau, Austria, the single house projected by Katja Nagy enjoys from an upper living area with lake views. The house is a homogeneous volume made from a single material for the facade and the roof, minimizing the house exterior. Inside de house, the upper level englobes the living area and the kitchen, […]

country-house-herreros1

Country House in Mallorca by Herreros Arquitectos

Read more
Architecture.

Herreros Arquitectos designed this unusual country house in Mallorca, Spain, with a steel shell that protects the house. The house uses an existing stone wall from an old house. The house is divided in two parts: one part is oriented north and contains the kitchen, the bedroom and the bathroom; the other part is oriented […]

bahia-azul-house1

Bahia Azul House by Cecilia Puga

Read more
Architecture.

Cecilia Puga designed this unusual house located in Los Vilos, Chile, overlooking the sea. The structure is about three monolithic containers of simple bay in reinforced concrete were designed with a layout of perforations in series, in which repetition and intervals allowed for versatility. A spiral staircase made of prefabricated cement was incorporated to vertically […]

kenzo-parfums1

Kenzo Parfums Sales Space by Nendo

Read more
Interior Design.

Nendo designed the sales space for Kenzo Parfums in the department store Printemps in Paris, France. Kenzo’s image is known for its particularly refined yet warm style. This duality is part of the essence so they used it as the basic concept behind the space design. First, they deconstructed the Kenzo logo, and rebuilt its […]

light-house-cinema1

Light House Cinema by DTA Architects

Read more
Interior Design.

Light House Cinema commissioned DTA Architects to combine the insertion of four art house cinema volumes into existing basement voids with the creation of an informal circulation “route” providing a dramatic experience for the public. The conceptual approach originated from the desire to express the individual cinema forms creating an increased tension between surface and […]

parr-house1

Parr House by Pezo von Ellrichshausen Architects

Read more
Architecture.

Despite the lack of information about the house in Pezo von Ellrichshausen Architects‘ website, I really like the concept of the house and I want to share it with all of you. The house is made from one rectangular piece with a lot of holes that serve as internal courtyards. I also love the pointed […]

luckenwalde-library1

Luckenwalde Library by FF Architekten

Read more
Architecture.

The railway station of Luckenwalde, Germany, has been reconverted into a library by FF Architekten. The eye catcher of the project is the shiny golden cube attached to the old station. Inside the old station the classic walls and ceilings coexist with new designed furniture, while inside the golden cube a modern interior holds a […]

white-rabbit-restaurant1

The White Rabbit Restaurant by Takenouchi Webb

Read more
Interior Design.

The White Rabbit, designed by Takenouchi Webb, is a restaurant and bar housed in an awe-inspiring and beautifully-restored old chapel located off the Dempsey area in Singapore. The primary goal was to restore as many of the existing details as possible, drawing a clear line between the old and new parts of the building through […]

TOP