bruuns-bazaar1

Bruuns Bazaar by Murado & Elvira

Read more
Interior Design.

To create this retail space for Bruuns Bazaar, a danish clothing brand, Murado & Elvira decided to use a single element, a micro infrastructure, that implements displays, special lighting and other facilities, in the form of a floating space drawing. Originally Posted On Coolboom

sheep-stable1

Sheep Stable by 70F Architecture

Read more
Architecture.

In the city of Almere, Netherlands, 70F Architecture projected this beautiful sheep stable that can house from 100 to 150 sheep. The construction and cladding is made of wood, only the curved girders are made of steel. The stable is designed to receive visitors like citizens of school classes. At the end, on the second floor, there is […]

maison-go1

Maison Go by Peripheriques Architectes

Read more
Architecture.

This unusual house designed by Périphériques Architectes is organized in three levels over a parking basement. The translucent envelope is made with glass outlines called “profilit” that offers thermal isolation as well as intimacy protection. The house is opened by large windows that are cleverly organized according to the rooms and the views from the house. Originally Posted On Coolboom

fidm1

Fashion Institute of Design & Merchandising by Clive Wilkinson

Read more
Interior Design.

As promised, here is the Fashion Institute of Design & Merchandising in Los Angeles designed by Clive Wilkinson Architects. The space provide a unique combination of self-focused work areas that support computer-aided, as well as manually produced student design work. Clive Wilkinson Architects created three mezzanine structures that extended the collaborative space program and dramatized the interior. There is a raised “pool” […]

farmhouse1

Farmhouse by FARO Architecten

Read more
Architecture.

This 150 year old farmhouse located in a rural area of Oeken, Netherland, has been renovated and expanded by FARO Architecten. The barn represents modern rural architecture: it’s simple, practical and eloquent. The barn shows how minimal means can lead to large results. The no-nonsence manner in which this “simple barn” has a large panoramic window […]

concrete-art1

Concrete Art by Transparent House

Read more
Materials.

Transparent House created a way to refine a popular element of contemporary interior design such as polished concrete flooring. The design concept allows for application of any pattern to the surface either when pouring or afterwards when the concrete has set. The fine floral ornament promotes the clean and simple character of the space while adding a touch of warm […]

ring-house1

The Ring House by TNA Architects

Read more
Architecture.

TNA Architects designed a country retreat outside Tokyo, Japan, wrapped in rings of glass and wood and has an uninterrupted 360 degree view of the forest. TNA designed rings around the facade so that areas of private spaces and utilities could be met. The height of each ring was decided by the function concealed behind it. The glass between the rings allow you […]

olli1

Olli’s Restaurant by C18 Architects

Read more
Interior Design.

C18 Architects projected Olli’s Restaurant in a former castle in the center of Schwäbisch Hall, a medieval city in the south of Germany. The historical substance of the building with its ancient seeming, its almost meter-strong walls and its polygonal spaces forms the framework for a few, precise interior implants: two kitchen blocks and four large desks […]

dv-arch1

House and Office by DV Architekten

Read more
Architecture.

DV Architekten builded their studio-home in a plot with a big tree and decided to capture the shadows of the tree in the building facade, like a tattoo. The envelope of the building is made of translucent plastic panel reinforced with fiberglass “PRFV” of 5 mm thick. The graphics of the shadows have been designed from photos of the […]

olivino1

Olivino Delicatessen Shop by Pierluigi Piu

Read more
Interior Design.

Olivino is a delicatessen shop designed by Pierluigi Piu complementary to the Olivomare Restaurant, with which it shares the appealing aubergine colored shopfront. The shop is limited within 40 square meters room facing the public, were a staircase protected by a full height frame-less glazed partition leads to the storage located in the basement. The perimetrical wall, adjacent to the staircase, is […]

TOP