Light House Cinema by DTA Architects

light-house-cinema1

Light House Cinema commissioned DTA Architects to combine the insertion of four art house cinema volumes into existing basement voids with the creation of an informal circulation “route” providing a dramatic experience for the public.

The conceptual approach originated from the desire to express the individual cinema forms creating an increased tension between surface and void. The contrast between the insertions and the existing enclosure is achieved through the expression and separation of form and material.

The voids are employed to create a spatial sequence along the “route”, from entrance, to cafe-bar, to terrace, to concession, to gallery, to concession, to cinema screen.

Originally Posted On Coolboom

light-house-cinema2

light-house-cinema3

light-house-cinema4

light-house-cinema5-1

light-house-cinema5-2

light-house-cinema6

light-house-cinema7

light-house-cinema8

light-house-cinema9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP