Julie Sohn Boutique by CCT Arquitectos

julie-sohn-boutique1

CCT Arquitectos projected the Julie Sohn Boutique located in Barcelona combining elegance with edginess.

The store flows around a central multifamily entry. While one arm of this U-shaped space terminates in a shop window, the other serves as the store entrance. The architects rehabilitated the brick walls, barrel-vaulted ceiling, and concrete floors, and pulled their interventions away from the historic frame.

In the entrance, a steel gangplank traverses a 1,5 meter tall basement, flanked by glass sheets. The display window opposite the entry also rises as a double-height volume in order to draw daylight into the subterranean stock room.

Once inside, a sculptural dropped ceiling that contrast with the raw historic interior receives the visitor. Giant white-lacquered pictures frames with backlight mounter to the structural brick wall serve as hanger and shelving units.

Originally Posted On Coolboom

julie-sohn-boutique2-1

julie-sohn-boutique2-2

julie-sohn-boutique3-1

julie-sohn-boutique3-2

julie-sohn-boutique4

julie-sohn-boutique5

julie-sohn-boutique6-1

julie-sohn-boutique6-2

julie-sohn-boutique7

julie-sohn-boutique8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP