Black House

BlackHouse2

Bakers Architecten designed a complex containing six apartment with semi-underground parking and the new premises of Baker Architecten in Utrecht.

The building is a contemporary addition to an existing urban fabric, in which the notion of “living above work” has been accentuated by placing the dwellings in a solid volume on top of a glazed podium.

An internal courtyard has been created by placing the black volume that contains the various maenad of access for the complex. The semi-underground car park is reached via a ca parking lift, while a communal staircase leads to the walkways along which the apartments are suited. The wide walkways also serve as outdoor space for the dwellings.

BlackHouse3

BlackHouse4

BlackHouse5

BlackHouse6

BlackHouse7

BlackHouse8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP